Källmossen
14 juni 2015
16:00

Referat: Immetorps BK - Västanviks AIF

Det blev en pliktskyldig seger i en match med bitvis fina anfall men även mycket bortslarvade bollar när vi mötte Immetorp på bortaplan.
Vi fick börja med vinden i ryggen och tog ett klart grepp om spelet vilket gav ledningsmål redan efter 6min när Robin med lite hjälp av medvinden friställde kusin Micke med ett perfekt 60 meterspass När målisen kom på mellanhand lät Micke bollen studsa en gång innan han iskallt lobbade in bollen i nät. Snyggt mål efter ett spel vi borde utnyttja mer med de passningsläggare o djupledslöpare vi har.

Om det var målet eller att spelarna tänkte på motståndarnas tabellplacering som gjorde att vi under stora delar av halvleken komplicerade till spelet och ofta slog okoncentrerade pass i djupled som nästan alltid blåste ner till målvakten.
Emellanåt lät vi dock bollen gå med fart o då sågade vi oss ganska lätt fram till lägen runt straffområdet men vi söker ofta ett bättre skottläge vilket sällan dyker upp utan det slutar med att vi tappar bollen.
När vi så hade inläggslägen fattades det folk i straffområdet då våra inre mittfältare inte tog löpningar frammåt.
Även i uppspelsfasen mötte dessa två ända nere i vår backlinje vilket gjorde att det var stora ytor på mitten utan vaifare men det blev lite bättre sista kvarten då vi ändrade spelsystem.
Innan dess fick också Immetorp sin bästa chans i matchen när vi tappar bollen onödigt och de får stora ytor på sin högerkant som ger ett farligt inspel som är nära att stötas imål.

Sista 15min skärper vi till spelet lite och skapar då några riktigt heta lägen där Igor fick de största men trots nästan öppet mål tre gånger om kan försvarare o målvakt blockera skotten.
Tvåan kom ändå innan paus när Micke tar hand om bollen o via väggspel me Igor kommer han en mot en mot mittbacken som han går runt innan han säjert placerar in bollen från högerläge.
I slutminute får Djuka i en trasslig situation en armbåge olyckligt i skallen som slår upp ett fullt sår så han tvingas gå av.

Efter lite uppsträckning i paus blir spelet lite ner fartfyllt o rakare i andra halvlek och då vinden mojnade en del mot kvällen fick inte Immetorp nån stor fördel av medvind.
När vi nu lät bollen gå blev det också mindre grötsituationer vilket naturligtvis gynnar oss då vi är som bäst när bollen går som ett snöre.
Detta fick vi ett synligt bevis på efter 17min när den för dagen mycket pigge Frykedal bryter ett anfall vid mittlinjen o hittar snabbt fram bollen till Darko. Han övetarbetar inte denna gång utan på ttvå tillslag vidarebeforar han bollen ut mot Dusan som från ca 20met i vänsterläge på ett tillslag myckrt snyggt knorrrar in bollen i bortre hörnet
Sista spiken i kistan kom någea minuter senare efter att Anton fått en frispark ute till höger. Den tog Darko hand om och framför deras mål var vi det hetare laget vilket gjorde att Igor snyggt kunde nickskarva bollen i nät.

Nu kändes matchen mer eller mindre klar och det blev lite mer bollhållande på egen planhalva innan våra atacker kom.
Vi skapade forsatt lite mer lägen än första halvan av halvleken och det var främst Anton som fick en del fina chanser och det var bata det faktum att målisens skor var stora som gjorde att ledningen inte utökades.
Våra försvarsspelare började också gå på offensiven i slutet och det blev lite fotboll utan markering från bägge håll sista, minuterna men det blev aldrig nån fara att Brancos nolla skulle spricka.

Matchfakta: 4-0 (2-0)

1-0 6min. Micke (Robin) Iskall lobb efter härlig långboll från Robin
2-0.40min Micke (Igor) Säkert avslut efter fint väggspel me Igor
-----=----------------------------------=------
45min. Djuka ut Anton in
3-0 62min Dusan (Darko) Fint direktavslut från kantläge efter bra kombination Frykedal-Darko-Dusan
4-0 65 min Igor (Darko) Frispark från höger som Igor nickskarvar från ca 8meter.
70min Robin o Dusan ut. Marco o Erik in